Vakantie Bosnie 2012

Bosnie 2012

In 2009 zijn Frans,Bego en ik naar Bosnie geweest een reisverslag hierover is te vinden op deze site.In 2012 zijn we weer die kant opgeweest en hebben het weer fantastische gehad.

We vertrokken uit Ermelo richting Keulen waar we op het vliegtuig zouden stappen,daar een bakkie koffie en toen mochten we het vliegtuig in.Frans en Bego hadden er ook wel zin in(zie foto)

b1-jpg

Het blijft mooi zo hoog in de lucht en dan de wereld onder je zien.

b2-jpg

Na een heerlijke vlucht van een kleine 3 uur arriveerde we in Sarajevo de hoofdstad van Bosnie.Het voelde een beetje als thuiskomen,vooral voor Bego was dit natuurlijk weer fantastisch om weer in je vaderland te zijn.

b3-jpg

Vanaf het vliegveld gingen we met de taxi naar Bego zijn familie die ons hartelijk ontvingen,en de nodige knuffels werden uitgedeeld,wat een hartelijke mensen zijn dat toch.Aangezien we een beetje honger hadden gekregen bestelde Bego het avondeten en dat zag er weer heerlijk uit natuurlijk.

b4-jpg

b5-jpg

Bego sliep thuis en Frans en ik zouden overnachten in een hotel vlakbij,en hier vielen we ook gauw in slaap toch moe na de drukke dag.De volgende ochtend werden we vroeg wakker door veel lawaai buiten,wat bleek het hotel bleek tegenover een soort groothandel te zitten waar mensen al hun spullen verkochten.

b6-jpg

b7-jpg

Wij zijn naar beneden gegaan en hebben daar heerlijk ontbeten en zijn hierna even over het marktje buiten gelopen

b8-jpg

Hierna gingen we door Sarajevo naar Bego zijn beste vriend Mustafa die een kapperszaak heeft midden in het centrum,onderweg zag je de oude busjes weer rijden,wat een hectiek zo’n grote stad.

b9-jpg

b10-jpg

b11-jpg

Op naar Neum

De volgende dag besloten we naar Neum te gaan, Neum is een dorp en gemeente in Bosnië en Herzegovina. Het heeft rond de 4200 inwoners en is het enige dorp in Herzegovina dat aan de Adriatische Zee ligt.

b12-jpg

De weg erheen is al erg mooi je rijdt door een bergachtig gebied,en je kijkt je ogen uit. En dan rijd je naar beneden en zie je in de verte Neum liggen,schitterend gezicht.

Bego had een heel mooi appartement geregeld aan de zee met werkelijk een fantastisch uitzicht over de zee.En het water was zo blauw.

b13-jpg

b14-jpg

b15-jpg

Dus lekker de zwembroek aan en gelijk het water in.

Neum heeft een hele mooie boulevard met veel eettentjes,hier gingen wij ‘smiddags even lekker een bakkie doen.

En Frans en ik zaten op een gegeven moment lekker ergens langs het water toen een ober ons lekker patatjes kwam brengen en gebakken visjes. Dit had Bego voor ons geregeld.

b16-jpg

b17-jpg

En ‘savonds gingen we lekker uit eten in Neum,lekker aan de pizza. We hebben een paar leuke dagen gehad.

b18-jpg

b19-jpg

Na een heerlijk ontbijt gingen we de volgende dag weer verder,nadat we afscheid hadden genomen van de dame waarvan we het appartement hadden gehuurd.

We besloten toch nog even bij de Kravica watervallen te gaan kijken,in 2009 waren we hier ook geweest en wat bleek bij aankomst, er was een mooie parkeerplaats aangelegd en een verhard pad na de watervallen toe.

Wel was de waterval veel minder krachtig dan in 2009,maar toch wel leuk om er weer even te kijken.

b20-jpg

b21-jpg

Via Mostar reden we terug naar Sarajevo waar vrienden van Bego woonden,en hier moesten we natuurlijk even gaan kijken,we hebben een ontzettend leuke avond gehad en werden met open armen ontvangen en hebben hier heerlijk gegeten want ze hadden zich ontzettend uitgesloofd met verschillende Bosnische hapjes.

b22-jpg

b23-jpg

b24-jpg

Al met al hadden we weer een fantastische dag gehad in het mooie Bosnie,en de week vloog voorbij,we zijn ook nog een dag bij een zus van Bego op visite geweest zij woonde tegen de Servische grens aan ongeveer 2 uur rijden vanaf Sarajevo

Bego zijn moeder ging mee dus dat was wel gezellig,onderweg nog gestopt bij een vriend van Bego die een restaurant heeft,hier wat gedronken en nog weer even een foto gemaakt van het lammetje die aan het bakken was.

b25-jpg

We reden naar Bego zijn zus en werden daar hartelijk ontvangen een mooi huisje tussen de bergen in,waar ze alleen woonde.We gingen natuurlijk eerst een hapje eten vooral Bego z’n moeder genoot ervan heerlijke paprika’s.

b26-jpg

Tijdens het verblijf bij Bego zijn zus hadden we geen water,dat gebeurt wel meer in dit gebied,dus douchen zat er niet in.Welk hebben we hier een gezellige dag gehad en vertrokken de volgende ochtend weer naar Sarajevo.

b27-jpg

Onze laatste dag in Bosnie verbleven we bij Bego zijn familie,en we hebben wat boodschappen gedaan in Sarajevo.En de laatste avond besloten we met een lekkere pizza,een superpizza.

De volgende ochtend vertrokken we weer naar Nederland en hadden weer een superweek gehad in Bosnie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *