Les Cascades in La Roque Sur Ceze

Camping Les Cascades.
30200 La Roque Sur Céze
Tel: 0033 466827297
Fax: 0033 466826851
Camping Les Cascades
Stuur een mail

[gmw id=”9″]

De eerste dagen op de camping!

gard1
We zijn weer terug na ruim twee weken vakantie te hebben gevierd in de Gard,we hebben het fantastisch naar ons zin gehad,met heerlijk weer.
Hieronder een reisverslag met onze belevenissen tijdens de vakantie,waaronder bezoek aan de Mont Ventoux,dagje Middenlandse Zee de Pont Du Gard etc.

Zondagmorgen zijn we rond een uur 6 vertrokken uit Ermelo op weg naar onze eerste overnachting in Azé, de reis verliep voorspoedig al was het heel erg druk op de weg. Maar mark en Lisa hadden lekker veel ruimte achterin omdat Rianne
al met haar vriendin Sanne op vakantie was.

Tegen 17.00 uur in de middag kwamen we in ons chambre de hotes aan,waar de kids gelijk het zwembad indoken.
gard2

Zelf kwamen we ook even bij,hierna een hapje eten en niet te laat het bed in,de volgende ochtend stond er weer een heerlijk ontbijt voor ons klaar.
gard3
Hierna de auto in en nog 300 km rijden voor we op de camping aankwamen,hier gauw de tent opgezet en hierna even bij de rivier kijken.

Nou en dat was zeker de moeite waard,een heerlijke heldere rivier met verderop de Cascades du Sautadet,we keken echt onze ogen uit. Mensen zeggen weleens,waarom ga je helemaal naar Frankrijk op vakantie,nou hierom….
gard4

gard5

Het was de bedoeling dat Rianne ook maandagmiddag op de camping afgezet zou worden door vrienden van ons,waar ze al een weekje mee op vakantie was,maar ze stonden met pech aan de Middellandse Zee,dus Rianne zou een paar dagen later komen.
De volgende dag ben ik gaan lopen naar het plaatsje La Roque sur Ceze,dit lag ongeveer 2 km van de camping af,schitterend tegen een berg op,erg mooie straatjes met veel bloemen.

gard6

gard7

De eerste dagen hebben we een beetje kalm aan gedaan,en zijn we lekker op de camping gebleven,en genoten we van de heerlijke rivier en het fantastische weer,de hele vakantie geen drup regen gezien,en de gemiddelde temperatuur lag boven de 35 graden.
Naast ons stonden onze vrienden uit Aalten,Leo,José,Evan en Sarah,hier hebben we het weer heel gezellig mee gehad. smorgens haalde ik altijd lekker vers brood bij een bakker in een nabijgelegen plaatsje,heerlijk vers,en ‘savonds lekker alles op de skottelbraai en eten maar.

gard8

gard9

Donderdagmiddag werd Rianne gebracht op de camping door Henri,Jannie en Sanne,helaas konden hun geen nachtje blijven doordat de camping helemaal vol zat. Rianne had genoeg vakantieverhalen te vertellen,ze waren in de Jura geweest,bij het Lac de Chalain,en de laatste dagen stonden ze aan de Middellandse Zee.

Hierna wilde ze natuurlijk de camping even verkennen,en zijn we met z’n allen naar de rivier gelopen waar nog een leuke familiefoto werd gemaakt.
gard10

Naar de markt in Barjac

De volgende dag gingen we naar een heerlijk ontbijt op pad,met de auto richting Barjac,
Hier zou een leuke markt moeten zijn,hadden we van horen zeggen..
Onderweg kom je natuurlijk mooie plakjes tegen,zoals dit bruggetje wat ik tussen de struiken op de foto zette..

gard11
We kwamen op de markt aan en dit was zeker de moeite waard,de meiden kochten lekkere zeepjes en Mark ging voor een mooie armband..
Aangezien het natuurlijk al weer lekker warm was,hebben we een terrasje gepakt en hier een lekker drankje genuttigd,Frankrijk op zijn best..
Het gemeentehuis van Barjac heb ik ook nog even op de foto gezet, mark op de voorgrond bij de fontein..
Op de achtergrond de bergen van de Ardeche,na een geslaagd ochtendje in Barjac gingen we weer richting de camping..
Hier hadden de kinderen wel zin in want die wilden graag de rivier weer in.
gard12

gard13

gard14

Frankrijk op z’n mooist

Na wederom een heerlijk nachtrust op camping Les Cascades,ben ik al weer op tijd weg om vers brood te halen, stokbrood,maisbrood,croissantjes..
Terug van de bakker besloten Mariette en ik om nog maar eens te gaan toeren met de auto,op zoek naar mooie plekken..

Tussen beboste heuvels en lavendelvelden ligt Montclus met zijn overblijfselen uit een middeleeuws verleden. De toren en de ruines van het kasteel (gebouwd in de loop van de 12e tot en met de 17e eeuw) zijn sinds 1990 een historisch monument.
Heel bijzonder zijn de smalle straatjes, waarvan sommige, “soustets” genaamd, overdekt zijn. De Romeins aandoende brug over de Cèze is overigens minder oud dan hij lijkt en dateert uit de late Middeleeuwen.
In de zomermaanden is er op dinsdagochtend een drukbezochte Provençaalse markt, waar vooral lokale producten verkocht worden.
Voor het plaatsje liggen prachtige lavendelvelden.
gard15

Een schitterend gezicht,we rijden weer richting de camping en rijden langs velden met zonnebloemen heen.
Ook typisch Frankrijk dus ook hier even een tussenstop gemaakt.
Aangezien wij nog een lekker flesje wijn in de auto hadden,en een stokbroodje hebben we hier heerlijk geluncht..

Met om ons heen alleen maar zonnebloemen,fantastisch…
gard16

gard17
Al met al een heerlijk dagje,de kinderen hebben zich ook prima vermaakt,veel aan het zwemmen in de rivier en het zwembad.
‘avonds lekker aan het skottelbraaien,en dit liet een ieder zich goed smaken..
gard18

Naar de Mont Ventoux

Tijdens onze vakantie in de Gard zijn we ook een dag naar de Mont Ventoux geweest,deze ligt in de Provence in het departement Vaucluse ten oosten van Orange en Avignon. Aan de noordkant grenst de berg aan het departement Drome.
Aan de voet van de berg liggen de dorpen Malaucene in het noorden,Bedoin in het zuiden en Sault in het zuid-oosten.

gard22
De berg heeft een hoogte van 1912 meter en wordt de Kale berg genoemd,omdat hoe dichter je bij de top komt,hoe minder aanplant er is,en de berg net op een maanlandschap lijkt. We vertrokken s’ochtends vanaf een uur of 10 van de camping,en het was ongeveer een uur rijden,en toen zagen we de berg in de verte liggen. Aan de voet van de berg,heb ik Mark nog even op de foto gezet,terwijl de wielrenners ons voorbij reden.
gard19
Heel indrukwekkend,hele groepen die gesponsord werden en voor een goed doel reden,mensen die individueel reden,en verderop door Familie toegejuicht werden langs de kant. Wij gingen met de auto de berg op via de noordwestkant door het plaatsje Malaucene. Malaucène, gelegen op 375 m hoogte aan de noordwestkant van de berg, is na Bedoin de belangrijkste uitvalsbasis voor wie de Reus van de Provence op wil. Het stadje heeft florerende papierfabrieken die voornamelijk voor de sigarettenbranche produceren. Rond het dorp liggen overal wijngaarden, kersen-, abrikozen- en olijfboomgaarden en er worden ook asperges geteeld.
gard23

Blikvanger in Malaucène is de op een burcht lijkende kerk Saint-Michel-et-Saint-Pierre. Op hete dagen is het goed toeven in de wirwar van straatjes, onder de eeuwenoude platanen. De gemiddelde klimtijd bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten. Onderweg heb ik nog een mooi plaatje geschoten,want we zijn een aantal keren gestopt met de auto om te genieten van het mooie uitzicht.

gard20

Daarna weer verder,en de auto moest er aardig aan trekken,de temperatuur was deze dag ook rond een graadje of 30. Maar hoe dichter we bij de top kwamen hoe kouder/frisser het werd. Ook kreeg ik steeds meer respect voor de mensen die de berg beklommen met de fiets of met de mountainbike,er waren stijlen stukken waar men bijna stil stond. Maar mede door de aanmoedigingen van de vele supporters langs de kant lukte het toch om de top te bereiken. Boven op de top was het werkelijk een fantastisch gezicht,je kon mooi ver kijken,en het was een feest om de wielrenners boven te zien komen. Hieronder een paar foto’ s.genomen op de top.

gard21

gard24

gard25

Boven op de top was de temperatuur aardig gedaald,dus na een poosje zijn we weer in de auto gestapt,en weer terug gegaan. Tijdens de afdaling kwamen we nog langs het monument van Tom Simpson, de wielrenner die op 13 juli 1967 overleed op de Mont Ventoux tijdens een etappe van de Tour de France. Hier zijn wij nog even gestopt,en waren onder de indruk van alle wielrenners atributen die bij het monument waren neergelegd.

gard26
Hierna weer langzaam naar beneden gereden,en weer richting de camping. Een indrukwekkende dag was achter de rug.

Dagje camping

De volgende dag heerlijk op de camping gebleven en lekker gezwommen in de rivier of in het zwembad.
Lisa haalde durfde zelfs van de rotsen af te springen,knap hoor…
gard27

En avonds lekker met onze vrienden Leo en Jose en de kinderen aan de pizza,lang leve de vakantie.
gard28

gard29

Pont Du Gard

De vakantie begon al weer op te schieten maar we wilde nog graag een keer naar Pont du Gard.
De Pont du Gard, die het dal van de Gardon overspant, is het grootste bouwwerk van het 50 kilometer lange aquaduct dat Nimes van drinkwater voorzag.

De bouw, onder de imperiums van Claudius en Nero, tussen 40 en 60 na Christus, duurde circa 15 jaar.
gard30
Het meesterwerk had een hoogte van 49 meter boven de waterspiegel van Gardon en een lengte van 275 meter.

Het onderste niveau heeft 6 bogen, het middelste niveau 11 bogen en het hoogste niveau 35 bogen.
Van beneden tot boven heeft de Pont du Gard een breedte van 6 meter op het onderste niveau en 3 meter breed op het hoogste punt.

Het bouwwerk is door deze constructie van bogen veerkrachtig en goed bestand tegen mogelijke aardbevingen en verzakkingen.
gard31
Ieder jaar komen er veel toeristen af op het bijzondere bouwwerk.

Het mooiste moment om de Pont du Gard te bezoeken is als de zon onder gaat. Dan kleuren de gigantische steenblokken goudgeel op en blijft de brug altijd op uw netvlies geprint.
Wij waren al een keer eerder bij de Pont du Gard geweest,en vonden het toch leuk om nog eens te kijken.

En de kinderen hadden hun zwemspullen meegenomen dus die konden lekker het water in.

gard32

De vakantie zat er bijna op en de kinderen vonden het toch wel leuk om nog een dagje naar de zee te gaan.
We besloten naar een strandje vlakbij La Grande Motte te gaan,dit ligt weer in de buurt van Montpellier.

Hier hebben we een heerlijke stranddag gehad!!
gard33

gard34
Een dag later vertrokken we weer richting Nederland en konden terugkijken op een zeer geslaagde vakantie op Camping Les Cascades.

2 thoughts on “Les Cascades in La Roque Sur Ceze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *