Le Val D’Herault in Brissac

Camping Le Val D’Herault 34190 brissac
Tel: 0033 467737229
Fax: 0033 467733081
Website
Stuur een mail

[gmw id=”10″]

 

le1

We hebben een heerlijke vakantie gehad op Camping Val D’Herault in Brissac, en kijken met heimwee terug naar deze mooie plek,hieronder een reisverslag..
Zondag 25 juli vertrokken we om 4.00 uur uit Ermelo,om de eerste dag ongeveer 850 km te rijden naar onze overnachting in de Auvergne,het was erg rustig op de weg en na een paar stops kwamen we rond 15.00 uurop onze bestemming aan…

Het Chambre D’ Hotes van Henk en Marja in het plaatsje Buxieres Les Mines,hier werden we hartelijk ontvangen en in de watten gelegd..

le2

‘savonds hebben we heerlijk warm gegeten en toen niet te laat onze kamer opgezocht,en heerlijk geslapen die nacht.
De volgende ochtend kregen we nog een heerlijk ontbijt,en bedankten Henk en Marga voor hun gastvrijheid.

Op mijn site onder het kopje Chambre D’Hotes vertel ik meer over het Chambre van Henk en Marja..
We stapten in de auto en al vrij snel zaten we weer op de snelweg,want we moesten nog 400 km rijden voor we op de camping zouden arriveren..

Toen we in de buurt van Millau waren zagen we in de verte de brug verschijnen,deze brug is een meervoudige tuiconstructie over de Tarn,de brug is in 2004 geopend,het is één van de hoogste bruggen ter wereld,één van de pijlers is 343 meter hoog..
Vlak voor de brug was een parkeerplaats en hier zijn we even gestopt om een plaatje te schieten,en de benen te strekken..

le3

le4

Hierna de auto weer in om het laatste stuk te rijden naar de camping,dit duurde nog aardig lang omdat de weg erg heuvelachtig was en je dus niet echt kon doorrijden..
Maar toch kwamen we smiddags rond een uur 3 op camping val D’herault aan in het plaatsje Brissac.

le5

Deze vakantie hadden we voor het eerst een kant en klare tent gehuurd,dus dit was wel ideaal bij aankomst hoefden we niks op te zetten,en we hadden de auto dan ook zo uitgepakt.. Koelkastje aan,en even lekker onderuit zitten,uitrusten van de lange reis en de meiden gingen natuurlijk al op ontdekkingstocht over de camping,op zoek naar leeftijdgenoten..

le6

De Rivier!!

Al met al was het een vermoeiende dag geweest,en zochten we savonds bijtijds ons bed op,de meiden daarentegen hadden al weer jongelui gevonden om mee op te trekken,en hielden het wat langer vol dan ons..
De volgende ochtend ging ik lekker verse broodjes halen op de camping,en heerlijk buiten op ons terrasje genoten we van ons Frans ontbijtje..

Hierna even wat boodschappen gedaan in de supermarkt,en de rest van de dag hebben we heerlijk bij de rivier de Herault gelegen die stroomt langs de camping.
Hieronder een paar foto’s van deze schitterende heldere rivier…

le7

le8

le9

le10

Een heerlijke rivier waar we heel veel uurtjes hebben doorgebracht,onze meiden Rianne en Lisa gingen ook vaak naar de rivier met een groep leeftijdsgenoten.
In de rivier kun je ook prima zwemmen,er zijn sommige gedeeltes die vrij diep zijn,waar je niet kunt staan,en tijdens het zwemmen zie je de vissen om je heen..

Een fijne rivier waar je vanaf de camping zo naar toe loopt,vaak daarna namen we nog even een duik in het zwembad van de camping,heerlijk bij temperaturen van 35 graden.

le11

Naar de markt in Ganges!!

Onze boodschappen deden we meestal in de plaats Ganges,dit was ongeveer 9 km bij de camping vandaan,een mooie rit daarheen via het plaatsje Brissac en tussen de heuvels..
In de plaats Ganges wonen ongeveer 4000 inwoners,het middeleeuwse centrum bezit smalle straatjes en pittoreske pleintjes.
Het dorp is sinds de zeventiende eeuw vooral bekend vanwege de zijde- industrie,met name van de fabricage van zijden kousen,aan dit specialisme kwam een eind na de komst van de nylon kous..
De markt op vrijdag behoort tot de grootste in Frankrijk, en hier zijn we natuurlijk ook even heen gegaan..
Hier kwam ik ook een messen/scharenslijper tegen,die met behulp van een velg zijn slijpsteen liet draaien,en ondertussen aan het slijpen was,heel grappig om te zien..

le12

Dit is het leuke van over de markt lopen in Frankrijk, je komt er van alles tegen,ook zagen we een aantal kooien met kippen,konijnen kwartels etc die verkocht werden..
En een doos met hele jonge poesjes die absoluut nog niet bij moeder poes weg mochten,en dan natuurlijk de broodkramen,olijven,fruit en groentenkramen.

Hieronder een paar foto’s genomen tijdens een ochtendje op de markt in Ganges..

le13

le14

le15

Na de markt gingen we weer heerlijk naar de camping om daar te genieten van de sappige watermeloen,want het zonnetje was al weer aardig aan het schijnen,en de temperatuur liep al weer op richting de 30 graden..

Naar de Waterval

De volgende dag hadden we als plan om op zoek te gaan naar een waterval,toen wij een aantal jaren geleden in Anduze op vakantie waren,hadden we ook dit plan maar konden de waterval toen niet vinden..
Maar volgens andere campinggasten was het maar een klein stukje rijden,dus we gingen het opnieuw proberen..

De waterval ligt vlakbij het plaatsje Saint-Laurent-Le-Minier,een klein plaatsje met 400 inwoners,en het ligt aan de rivier de Vis..
Bij aankomst zetten we de auto op de parkeerplaats en horen in de verte de waterval al naar beneden komen…

We liepen over de brug heen en links van ons zagen we de waterval.

le16

le17

Wij waren gelukkig vrij vroeg bij de waterval,want tussen de middag zag het al zwart van de mensen,het is een populaire plek voor een dagje uit..
Ten eerste de natuur is er schitterend,en je kan heerlijk het koude water in,als het je te heet wordt aan de kant..

Ook Lisa ging even het water in om te zwemmen,maar vond het water nog vrij fris..

le18

We hebben ons een dag prima vermaakt bij en rondom de waterval,zoals ik al eerder aangaf ligt de waterval aan de rivier De Vis deze ontspringt in het departement Gard,en komt verderop uit in de rivier de Herault..
Een heldere rivier die tussen de bergen heen kronkelt, in een adembenemende natuur.. Hieronder nog een paar foto’s gemaakt rondom de waterval/rivier..

le19

le20

le21

Al met al hadden we weer een topdag met elkaar,nog even lekker een ijsje gegeten en toen weer richting de camping,waar de meiden zo weer het zwembad indoken..
En zoals andere jaren hadden we ook de scottelbraai weer mee,dus ging ik savonds maar weer even lekker aan het scottelen..
Beetje groenten,gehakt,aardappeltjes,en wat krijg je dan…….

le22

Wandelen in Brissac

De volgende ochtend ben ik lekker brood gaan halen in Brissac,en bij terugkomst was een ieder uit bed,en hebben we heerlijk in het Franse zonnetje ontbeten..
De meiden gingen richting de rivier,en ik ben in de auto gestapt om nog eens even door Brissac te wandelen en een paar foto’s te maken..

Brissac is een klein plaatsje met ongeveer 600 inwoners,en het ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de camping,ik zet mijn auto op het dorpsplein neer,en kom nog een oud plaatsnaam bord tegen,van beton erg mooi…

le23

In het plaatsje zelf is verder niet zoveel te beleven,er is een bakker,een postkantoor,een kerk,en dan heb je het wel een beetje gehad.
Vanaf het dorpsplein wandel ik naar een leuk park,waar hier en daar mensen heerlijk zitten te ontbijten,door dit parkje stroomt een mooi beekje..

Hier staat ook een heel oud waterrad,welke niet meer in werking is,maar toch een mooi gezicht,hieronder een tweetal
foto’s..

le24

le25

Ik ga door met mijn wandeling en kom bij de Romaanse kerk terrecht in Brissac, Eglise Saint- Nazaire,deze stamt uit de 12 de eeuw..
Deze kerk is praktisch nog helemaal in de oude staat,alleen de klokketoren is tijdens de godsdienstenoorlogen vernietigd, en later weer hersteld..

In de kerk zelf zitten maar een paar ramen,ik ben even naar binnen gegaan om een foto te maken,maar het was er aardedonker,ondanks dat het buiten stralend weer was,met de flitser aan op hoop van zegen een foto gemaakt.
Hieronder een paar foto’s van de oude kerk in Brissac.

le26

le27

Als je het plaatsje Brissac nadert zie je in de verte al het Chateau van Brissac boven het plaatsje uitsteken,in de 11eeuw is men begonnen met de bouw ervan..
In 1965 hebben de toenmalige eigenaren het kasteel weer helemaal opgeknapt, het kasteel is niet te bezichtigen, maar je kan er wel omheen lopen..
Hieronder een foto van het kasteel genomen vanuit de heuvels voor het plaatsje Brissac,onderaan zie je nog net de kerktoren van de kerk van Brissac…

le28

Zo zie je maar,het is een klein plaatsje maar wel ontzettend mooi,ik loop weer richting de auto en kom onderweg nog langs het gemeentehuis,ik wou hiereven naar binnen lopen,maar helaas hij zat dicht.
Dus maar weer verder,ik zie op een gegeven moment een groententuin,waar een Fransman druk aan het werk is in zijn tuintje,
ik loop even naar hem toe om even zijn tuintje te bekijken..
Dit vind hij wel leuk volgens mij,en hij biedt me een perzik aan van zijn boom,heerlijk!!!
We kletsen even wat,voorzover mij dat lukt,en maak even een foto van zijn schuurtje,welke in zijn tuin staat,dit is een erg mooie foto geworden..

le29

le30

Hierna weer naar de camping,en daar nog even lekker de rivier ingedoken,want het was ondertussen al weer ruim 30 graden..
De dagen hierna nog veel leuke dingen gedaan,we zijn nog een dag naar de Middelandse zee geweest vlakbij Montpellier,
nog enkele leuke plaatsen bezocht,waaronder St Guilhem Le Desert .We hebben een heerlijke vakantie gehad op een mooie camping,als afsluiting hieronder nog een paar foto’s.

le31

le32

le33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *