Le Plan d’Eau in Saint-Privat.

Camping  Le Plan d’Eau
Route de Lussas – 07200 Saint-Privat – Ardèche – France
Tel. : 00 33 4 75 35 44 98
Website
Stuur een mail

[gmw id=”8″]

 

In 2006 zijn we op vakantie geweest naar de Ardèche,naar camping Le Plan d’Eau in Saint-Privat.. Rianne en Lisa gingen met ons mee en Mark zou later komen.

De eerste stop die we maakten was in de buurt van Luxemburg,hier hebben we even lekker wat gegeten en een bakkie gedaan.

image

Hierna weer de auto in en richting onze overnachting,deze lag op ongeveer 850 km van ons huisadres.Het was een kleinschalig hotel met zelfs een zwembad erbij.

Hotel Le Clos Badan.

image

Na een heerlijke en lekker ontbijt stapten we weer in de auto om de laatste 300 km af te leggen.Tegen 14.00 uur arriveerden we op de camping en onze vakantievrienden uit Aalten waren er al en hielpen ons met de tent opzetten.Toen de tent stond,wilden de meiden natuurlijk even op zoek naar de rivier deze stroomt achter de camping langs.Hier heb je een ondiep gedeelte en een stuk waar je lekker kunt zwemmen.En aangezien de temperatuur aardig was opgelopen doken de dames even lekker het water in.

image

De Camping

Camping Le Plan D’Eau is een mooie camping in de Ardèche,hieronder wat meer informatie over de camping.
Deze goed verzorgde camping is in handen van een Franse familie, die uitstekend Engels spreekt. Het terrein ligt in het hogere, meer rustige deel van de Ardèche, op enige afstand van Vallon Pont d’Arc en in een schitterend landschap. Er is veel speelruimte voor kinderen en de rivier is direct toegankelijk. Er zijn 100 vlakke grasplaatsen, waarvan 75 toerplaatsen, gemarkeerd door kleine heggen en grote bomen die voor schaduw zorgen. De plaatsen zijn 90 of 130 m2 groot en voorzien van 8A-elektriciteit.

image

De eigenaars hebben het terrein in de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd, bijvoorbeeld met een goed verwarmd zwembad en een gezellige bar met terras, die het hele seizoen geopend is. Vanaf de camping zijn er uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden (in het hoogseizoen wordt er wel eens een tocht georganiseerd).

Tour de France

Toen we op de camping waren hoorden we dat de Tour in de buurt van de camping langs zou komen..De etappe ging van Beziers naar Montelimar totaal 231 km..

Op een half uurtje rijden van de camping zou hij langs komen en dat leek ons wel wat,veel water mee want het was die dag erg warm,ver boven de 30 graden..

image

Toen we arriveerden was het al erg druk,wat een mensen,en we waren goed op tijd want voor dat de wielrenners komen,komt eerst de reclamecaravan langs,die allerlei lekkers naar buiten gooit..En dan is het graaien maar,koekjes,sleutelhangers,snoepjes,petten etc.Ondertussen was het bloedheet geworden en de flesjes water werden gretig leeggedronken.We hadden een parasol mee en die hebben we maar even langs de kant in de grond gedrukt,zodat we een beetje schaduw hadden,maar ons wachten werd beloond even later kwamen de renners voorbij vliegen,een paar seconde en ze waren weg.

image  image

De meiden gingen nog even op de foto met de Franse Gendarmerie,en Mark had zijn drinkflesje te pakken,die een wielrenner weggooide alleen wel tegen zijn hoofd aan.

image

De foto van de meiden haalde zelfs de Telegraaf,hieronder het origineel en de krantenfoto.

image

image

Cascade du Ray Pic.

De cascade du Ray-Pic is een must voor natuurliefhebbers. Afgezonderd in een diep ravijn bij het dorp Péreyres kun je de waterval Le Ray Pic, gaan bekijken. Vanaf de parkeerplaats is het een goed halfuur lopen naar het uiteinde van het ravijn van de Bourges. Vanaf een platform, 60 meter hoger, stort de rivier omlaag over twee uitstekende basaltrotsen die 35 000 jaar oud zijn. Het effect van de waterval en de kleuren van het basalt is op zijn minst indrukwekkend.

image

Toen wij bij de waterval aankwamen was het al heel druk op de parkeerplaats,we moesten inderdaad nog een half uur naar beneden wandelen om bij de waterval te komen.

Hoe dichterbij we kwamen hoe meer we het lawaai hoorde van het naar beneden kletteren van het water..

Bij de waterval was het een schitterend gezicht en je moest hard schreeuwen om elkaar te verstaan,Rianne en Lisa gingen nog even het water in en dit was zoooo koud.

image image

De cascade du Ray-Pic is een must voor natuurliefhebbers. Afgezonderd in een diep ravijn bij het dorp Péreyres kun je de waterval Le Ray Pic, gaan bekijken. Vanaf de parkeerplaats is het een goed halfuur lopen naar het uiteinde van het ravijn van de Bourges. Vanaf een platform, 60 meter hoger, stort de rivier omlaag over twee uitstekende basaltrotsen die 35 000 jaar oud zijn. Het effect van de waterval en de kleuren van het basalt is op zijn minst indrukwekkend. zwempartij hebben we nog een poosje in het zonnetje gezeten,en we hadden lekker watermeloen bij ons dus dat was smullen,maar ja we waren een half uur naar beneden afgedaald om bij de waterval te komen,dus moesten nu weer een half uur omhoog klimmen.

En dat bij ruim 30 graden,dat viel even tegen zeg,maar toen we boven waren gauw de auto in en weer richting de camping.Even lekker onderuit in de stoel terwijl de kinderen nog even het zwembad indoken.

Naar de markt

De volgende ochtend scheen het zonnetje al weer lekker,en ik ben bij het plaatselijke bakkertje lekker vers brood gaan halen,vandaag zouden we naar de markt gaan in Aubenas hier zaten wij vlakbij ongeveer 5 minuten rijden..Bij aankomst viel het erg tegen om een plekje te vinden voor de auto wat een drukte zeg,na een poosje heen en weer te hebben gereden vonden we een plek..De Franse marktjes zijn een feest om over heen te lopen,er is van alles te koop,olijven,tassen,allerlei soorten aardewerk in verschillende kleuren. De meiden namen verschillende zeepjes mee..

image image image

In de Ardèche hoef je jezelf echt niet te vervelen,er is zoveel te zien en te doen,de natuur is werkelijk prachtig en je hebt altijd wel mooi weer.De meiden wilden ook graag nog een keer kanovaren op de Ardèche..

Kanovaren

image

Dus wij in de auto met z’n allen richting Vallon Pont D’Arc,vanuit hier gingen verschillende tochten,wij gingen voor 24 km,achteraf lang genoeg.. Mariette en Lisa zaten samen in een canoe en hadden natuurlijk veel plezier onderweg,en ja hoor hij sloeg natuurlijk om.

Onderweg konden we ook nog genieten van de mooie natuur,we zijn dan ook regelmatig gestopt om wat te eten en te drinken..

‘smiddags werden we met een bus teruggebracht naar de auto,en hadden wederom een topdag.

image image image image

Dagje La Beaume

Het dorp Labeaume is één van de mooiste dorpen van de Ardeche. Het dorp ligt prachtig aan de gelijknamige rivier LaBeaume. Het dorp is een wirwar van steegjes en pleintjes. Aan de oever is een gezellig dorppleintje met een cafe en een restaurant. Verder is er in het dorp een kleine  gezellige bistro.

image

 

Maar Labeaume staat ook bekend dat je er een mooi stuk van de rivier hebt waar het zomers erg druk is,je kunt daar van de rotsen springen en op sommige plekken lekker zwemmen.

Hier zijn we natuurlijk ook even wezen kijken,de auto neergezet.En een stukje naar beneden gelopen en toen kwamen we bij de rivier,hier even lekker afgekoeld en de kinderen zijn even van de rotsen wezen springen,maar niet van de allerhoogste.

image image

 

Al met al een heerlijk dagje gehad in La Beaume,de rest van de vakantie genoten van de mooie omgeving en het mooie weer.

Ook nog naar de Duivelsbrug(Pont Diable) geweest,tijdens onze vakantie op camping Le Ventadour zijn we hier ook geweest,op deze site staat hier informatie en foto’s van..

Prima vakantie gehad op camping Le plan D’eau zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *