La Ventadour in Meyras

Le Ventadour in Meyras
Camping Le ventadour 07380 Meyras
Le Ventadour in Meyras
Stuur een Mail

 

In 2006 zijn we op vakantie geweest naar de Ardeche,naar camping Le Ventadour,we vertrokken zondagmorgen om 5.30 uur uit Ermelo richting het zuiden.Eerst 850 km tot we bij onze overnachting waren in Azé.
De reis verliep prima en rond 10 uur reden we Frankrijk binnen bij Thionville,maar na een poosje rijden merkte ik dat mijn rem het niet meer deed,dus pech onderweg en wachten op de Franse wegenwacht,deze constateerde dat er geen remdruk meer was door een kapotte slang.. Dus de auto achterop de wegenwachtauto en naar de garage,hier werden we snel geholpen en konden we onze reis weer vervolgen..

Rond 18.30 uur kwamen we aan in het plaatsje Azé in de Bourgogne,hier zouden we overnachten in ons Chambre des Hotes. Bij aankomst werden we opgewacht door de eigenaar en hij liet ons de kamer zien. De meiden doken even het zwembad in en toen zochten we al gauw ons bed op omdat we toch wel moe waren van de reis.Na een heerlijk ontbijt met oa eigengemaakte lavendeljam vertrokken we naar de camping..

Camping Le Ventadour

In totaal moesten we nog ongeveer 300km rijden naar de camping in het plaatsje Meyras,dit is een klein plaatsje in de Ardeche met een kleine 1000 inwoners.Hier kwamen we rond het middaguur aan in de stromende regen,dat hadden we nou niet echt verwacht.Onze vrienden uit Aalten waren al op de camping,dus eerst maar eens bij hun in de caravan een lekker bakkie koffie gedronken..

Hierna in de stromende regen  met elkaar onze tent opgezet,en toen hij eenmaal stond onder de luifel en wachten op het zonnetje.Die kwam die dag niet meer maar de weken daarna hebben we de zon dagelijks gezien met temperaturen van boven de 30 graden…

Na een heerlijke nachtrust werden we wakker door het zonnetje,en dan ziet de wereld er ineens heel anders uit,de camping ligt aan de voet van het kasteel waarna de camping is vernoemd Le Ventadour,dit kasteel is gebouwd in de twaalfde eeuw en toen wij er waren werd het kasteel gerestaureerd.De camping ligt aan de rivier de Ardeche kraakhelder water waarin je heerlijk kunt zwemmen,in de rivier zit een leuk watervalletje waar de meiden vanaf konden springen..

De eerste dagen zijn we lekker bij de camping gebleven en genoten we van het mooie weer,lekker in de rivier zwemmen en s’avonds buiten eten..De camping ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Aubenas,dit is een wat grotere plaats met allerlei winkels er zit ook een grote supermarkt,en elke week was hier ook een leuke markt. Deze hebben we natuurlijk bezocht,hier staat ook de plaatselijke bevolking die hun streekgerechten verkopen zoals honing,groente,fruit etc erg leuk.

De meiden hebben zich prima vermaakt en hebben ook wat zeepjes gekocht,dus mocht u tijdens de vakantie hier in de buurt zijn ga even langs de markt in Aubenas.

Balazuc

De Ardeche staat ook bekend om zijn mooie plaatsjes,vele liggen aan de mooie rivier en zijn daarom een genot om te zien Zo ook Balazuc.

Het middeleeuwse dorp Balazuc(300 inwoners) behoort tot de 100 mooiste dorpen van Frankrijk,het bezit geen bijzondere bezienswaardigheden maar is vooral bekend om zijn aantrekkelijke straten,die uitkomen op de oostelijke oever van de Ardeche,vanaf de brug kunt u langs de rivier wandelen.

De huizen in Balazuc zijn gebouwd van kalksteen,het meest voorkomende gesteente in deze streek.Enkele resten van de stadswallen,een Romaanse kerk en een vierkante kasteeltoren zijn de stille getuigen van het rijke verleden van Balazuc,langs de rivier staat een watermolen.

Wij zijn natuurlijk ook een dagje wezen toeren door de Ardeche en ook bij Balazuc wezen kijken,een erg mooi plaatsje wat op een bergwand ligt,de meiden hebben lekker gezwommen en ik heb een aantal foto’s gemaakt..

foto11

foto12

Kanovaren Vogue

Als je in de Ardeche bent moet je natuurlijk ook gaan kanovaren,dus dit hebben we natuurlijk ook gedaan.Vogue is een schitterend dorpje fraai gelegen aan de Ardeche,en is hierdoor een uitstekend punt om te kanovaren op de Ardeche.Vlak bij de Pont et la Rotonde(de oude brug over de Ardeche) vindt je twee kanoverhuurbedrijven.

Je kunt de auto er makkelijk parkeren,en vervolgens kun je een kano huren,je hebt een tweetal routes

1 Kanovaren van Vogue tot Balazuc(12 kilometer)

2 Kanovaren van Vogue via Balazuc naar Ruoms(20 kilometer)

Wij deden route 1 dus van Vogue naar Balazuc 12 km vonden wij lang zat,samen met onze vakantievrienden Leo en Jose en hun twee meiden Eva en Sarah gingen we de Ardeche op.Wat een schitterende route,onderweg zijn we een aantal keren gestopt om wat te eten en te drinken,en dit allemaal bij een graadje of 35…

En natuurlijk sloegen er ook weer een aantal over de kop.

Bij thuiskomst hadden we geen zin meer om te koken,dus bestelden we lekker pizza op de camping met natuurlijk fruit na……

 

Waterpret!!

Na een heerlijke nachtrust begonnen we s’morgens natuurlijk met een Frans ontbijt,stokbrood en croissants van de plaatselijke bakker,en daarna even lekker de rivier in een paar baantjes trekken,wat een leven…

De meiden gingen ook de rivier in en gingen van de waterval afspringen,smiddags liepen ze verder de rivier af en kwamen bij een mooie brug uit Echt een schitterend plaatje met heel helder water,dit zijn van die plekken die de Ardeche zo mooi maken..

Naar deze plek zijn we nog een aantal keren geweest in onze vakantie..

Boomklimmen in Jaujac!!

Vlakbij onze camping ligt het mooie plaatsje Jaujac,toen wij hier door heen reden zagen wij dat er een mooi klimpark was tussen de bomen. http://www.ardeche-aventure.com/

Dit vonden de kids natuurlijk wel erg leuk,in totaal wel meer dan 50 attracties tussen de bomen,tot een totale hoogte van wel 14 meter.. van te voren kregen ze natuurlijk even les op de grond,hoe je nu precies je eigen vast moet maken,want je moet toch niet denken dat het misgaat..Met gespannen kopjes klommen ze de bomen in en alk gauw hadden ze de smaak te pakken hoor.

Via touwladders,door tonnen heen klauteren,slingeren tot je in een vangnet terrecht komt,wat een feest zeg,en met als klap op de vuurpijl over de rivier heen slingeren om even verderop te landen in een boom,het leek soms net een film van tarzan

Rianne en lisa en hun vriendinnen hebben genoten deze middag,ik hou niet zo van hoogtes dus heb lekker de foto’s gemaakt.op de terugweg zijn we even ergens gestopt om een lekker sappie te drinken want de dames hadden er toch wel dorst van gekregen..

Thueyst en de Pont du Diable!!

De Pont du Diable is een indrukwekkende Romaanse boogbrug,hij is 10 meter hoog en het is een mooi gezicht om hem te zien hangen boven het water.Het is echt een paradijsje op aarde je kunt heerlijk zwemmen in het kristalheldere water,of in de zon liggen aan het strandje..

https://www.youtube.com/watch?v=uDk2Q-ld-Ns

In de zomermaanden is dit een druk bezocht plekje in de mooie Ardeche,en waaghalzen springen van de 10 meter hoge brug af,wij zijn hier natuurlijk ook een dagje geweest en hebben heerlijk gezwommen en de meiden zijn aan het springen geweest,niet van de brug maar van rotsen in de buurt.

Het is ook erg mooi om op de brug te gaan staan en de omgeving in te kijken,tevens zijn er mooie wandelpaden rondom dit schitterende plekje..

Feestje op de camping!!

Tijdens onze vakantie viel ook onze trouwdag 5-8-1988 zijn wij getrouwd dus toen het 5 augustus was op de camping hebben we dit natuurlijk wel gevierd.Bij de plaatselijke bakker heb ik een mooie taart laten maken met de tekst erop Theo et Mariette 19 ans d’jnion,inderdaad 19 jaar getrouwd…

 

Samen met onze vrienden hebben we deze lekker opgegeten,en hij smaakte voortreffelijk..

‘savonds zijn we met z’n allen ergens lekker wezen eten,pizza met een lekkere salade,we hebben een heerlijke vakantie gehad op camping Le Ventadour in de Ardeche voor een ieder een aanrader.