Camping Les Ramières

Camping Les Ramières
Alice et Mickaël Jouve
Les Ramieres,
26510 Sahune
Tel : 00 33 (0)4 75 27 40 45
Website
Stuur een mail

 

ra1

Eind juni zijn we op vakantie geweest naar camping les Ramieres in Sahune een plaatsje in de zuidelijke Drome,Mariette en ik zijn samen geweest voor het eerst zonder de kinderen. Op de heenweg hebben we overnacht in een mooi chambre in Tournus. Meer informatie over dit chambre vind je op mijn site.

Na een heerlijk ontbijt gingen we verder op naar de zuidelijke Drome naar camping Les Ramieres. Na enkele uren rijden gingen we de snelweg af,en trokken we het binnenland in.

We reden langs het plaatsje Grignan een lieflijk plaatsje omringd door lavendelvelden,het kasteel van Grignan staat bekend als het grootste kasteel van zuid-oost Frankrijk.

ra2

Hier zijn we natuurlijk even gestopt om een mooie foto te maken en een bosje lavendel te plukken. Toen in de auto en nog een klein uurtje rijden naar de camping. We kwamen ‘smiddags op de camping aan en werden hier hartelijk ontvangen,we hadden een stacaravan gehuurd en de eigenaar nam ons mee op zijn golfkar en we mochten een caravan uitkiezen. Uiteindelijk belanden we in een splinternieuw exemplaar met airco.

ra3

Na een lekker koud drankje ben ik even over de camping gelopen,een mooi restaurant met een heerlijk zwembad erbij. Er is een mogelijkheid om met de tent/caravan te kamperen en er zijn tenten en caravans te huren…

De camping is een terrassencamping en ligt op een hellend terrein,vlakbij de camping stroomt een riviertje,hier zijn een paar diepere stukken ga je verder de rivier af dan heb je prima zwemplekken. Aangezien wij in juni op de camping waren was het nog vrij rustig…

ra4

De volgende ochtend ben ik even naar het kleine plaatsje Sahune geweest om hier bij de bakker lekker vers brood te halen,en we hebben heerlijk ontbeten op ons overdekte terras. Het zonnetje scheen al volop, en we besloten naar het plaatsje Remuzat te gaan wat op ongeveer een half uurtje van de camping ligt. Een erg mooie tocht door de bergen,langs de rivier. Remuzat is een leuk plaatsje in de zuidelijke Drome,een gezellig restaurant en mooie steegjes met veel bloemenpracht.

Maar waar Remuzat vooral om bekend staat zijn de gieren,het dorpje ligt aan de voet van een rots,die loodrecht enkele honderden meters de lucht in klimt. Als je omhoog kijkt zie je tegen de wanden van de rotsen,wil je ze van dichtbij bekijken dan kan dit ook.

ra5

ra6

ra7

Stap in de auto, rijd richting Nyons, maar sla rechtsaf bij Saint-May. Rijd het dorp door, en volg de weg tussen de lavendelvelden, ook als je denkt dat het nergens naar toe gaat. Aan het eind is een parkeerplaats. Vijf minuten wandelen (met hoed of pet vanwege de brandende zon in de zomer) en je kijkt plotseling neer op het nietige Rémuzat. Maar daar gaat het je niet om. Met een beetje mazzel zweven de gieren er voor je neus langs. Ze eten er nog net niet uit je hand. Natuurlijk neem je je fototoestel mee. Maar vergeet die enorme telelens met 30 keer zoom. Die komt veel te dicht bij. Voor je het weet heb je alleen een vleugeltop van de gier op de foto staan…

Als je in de buurt van Remuzat bent is het zeker de moeite om op zoek te gaan naar de gieren..

ra8

Dagje rivier…

Na een heerlijke nachtrust en een lekker Frans ontbijtje besloten we een dagje naar de rivier te gaan. Langs de camping stroomt de rivier Eygues. De Eygues is een rivier in het zuidoosten van Frankrijk, en stroomt door de departementen van de Drôme, Alpes-de-Haute-Provence, en de Vaucluse.
Het is een zijtak van de Rhône.de eygues ligt ook langs de Gorges de Saint May die vanaf Sahune tot Remuzat loopt.

Als je de camping afloopt dan kom je bij de rivier, hier is de rivier niet zo diep ideaal voor gezinnen met kleine kinderen om pootje te baden. Er zitten een paar diepere stukken in,maar echt  gezwommen kan er niet worden.

Ga je iets verder de rivier af dan krijg je diepere stukken waarin  je heerlijk kunt zwemmen,wij hadden een heerlijke rustige plek gevonden tussen de bergen in. Dit was vlakbij de camping op ongeveer 10 minuten,en we hadden hier ons privéstrandje,want er was hier verder niemand in de buurt.

ra9

ra10

ra11

ra12

Dit was fantastisch en hier hebben we ook menig dagje doorgebracht,drinken en eten mee en lekker bakken onder het warme Franse zonnetje. Lekker gekleurd gingen we weer richting de camping,om nog lekker op ons terras te zitten,heerlijk vakantie.

Naar de markt in Nyons.

Un petit souvenir de la Drôme provençale avec la charmante ville de Nyons. Le séjour y fut très agréable.

Nyons is een gezellig stadje in het zuiden van de Drôme. Sinds de zomer van 2010 is het zelfs een officieel ‘Station de Tourisme’. Dat betekent dat er voor toeristen veel valt te zien en te doen. Dus wij besloten ook een dagje in Nyons te gaan kijken, Nyons staat ook bekend door zijn vele markten. Elke donderdagochtend is er al sinds de middeleeuwen de traditionele markt er zijn allerlei producten te koop zoals de lokale groenten/fruit bloemen ambachten ed. Deze markt heeft een grote reputatie in de hele regio.

ra14

ra15

Op zondagochtend is er echt een Provencaalse markt, op deze markt zijn er alleen prodcten uit de Provence.. Mariette en ik gingen op de donderdagochtend richting de markt in Nyons,we waren op tijd weggegaan en konden gelukkig een plekje vinden om de auto kwijt te raken. De markt was omvangrijk en gezellig. Deed hier en daar ook middeleeuws aan met vleesproeven en kazen in alle soorten en maten. Voor al de enorme blokken nougat waren erg verleidelijk.

De kraampjes met verse kruiden in zakken, waar je nog per gram kon kopen en ruiken, vooral ruiken,heerlijk… En ook de vele kramen met aardewerk in allerlei kleuren erg mooi…
En ook olijven in vele kleuren,we hebben wel even lekker geproefd, want we zijn allebei gek op olijven. Na een poosje rond te hebben gelopen pakte we even een Frans terrasje om wat te drinken. Hieronder enkele foto’s van de mooie markt in Nyons…

ra16

ra17

Teruggekomen op de camping moest ik natuurlijk even de watermeloen uitproberen en ik kan jullie zeggen hij was heerlijk,wat een sap..

ra18

Op zoek naar Lavendel

Als je aan Frankrijk denkt dan denk je aan olijven zonnebloemen en natuurlijk Lavendel. En ik heb wat met lavendel als ik zo’n groot veld zie raak ik helemaal opgewonden en wil snel de auto uit,om het veld in te gaan. Dus Mariette en ik hadden zoiets van we moeten nog wel even op zoek naar Lavendel. Op de receptie van de camping hadden we een kaart gehaald waar een aantal lavendelvelden opstonden uit de omgeving,dus kaart mee en de auto in. Er zijn verschillende lavendelroutes uitgezet in de Drôme. Een mooie route loopt van Dieulefit naar Nyons en St. Paul-Trois-Chateaux.

ra19

ra20

Een andere via Crest en Die.
Wij besloten richting Dieulefit te rijden en dan via Nyons weer terug naar de camping. Een schitterende route langs vele plaatsjes in de Drome, we zijn in Dieulefit  Bourdeaux  le Poet Laval  wezen kijken, en toen weer richting Nyons en daar kwamen we mooie lavendelvelden tegen. Gauw de auto neergezet en een paar bosjes wezen plukken. Aangezien wij in juni op vakantie waren en de natuur een paar weken achter liep,was de lavendel nog niet helemaal uit. Maar oordeel nu zelf,is het geen fantastisch gezicht velden met lavendel.

ra21

ra22

ra23

Hierna de auto weer in en via Nyons terug naar de camping waar de geur van de lavendel overheerste in de caravan. ‘savonds gingen  Mariette en ik lekker uit een bij het restaurant van de camping,en ja hoor daar kwamen we de lavendel weer tegen op ons bord.

ra24

Rondje camping

Na een heerlijke nachtrust weer  lekker aan ons ontbijtje op het terras,de zon begint al weer lekker te schijnen. Ik ga zo eens over de camping lopen,want je hebt schitterende vergezichten vanaf de verschillende plekken. Beneden bij de camping heb je de receptie en het mooie restaurant met terras,vanuit hier kijk je uit op het zwembad.

ra25

Iets verderop de camping op zijn plekken om te kamperen,en staan de eerste stacaravans.

De weg slingert dan omhoog en je komt meerdere stacaravans en tenten tegen,dan maakt hij een bocht en gaat achter het  sanitairgebouw langs,en klimt nog een keer omhoog waar de stacaravans van het mooiste uitzicht genieten.

ra27

ra28

Een hele klim al met al maar  wat een uitzicht op de bergen en de rivier die hier tussen door kronkelt. Op de camping zelf is nog niet veel schaduw wel zijn er veel jonge bomen geplant. Maar als kampeerder is het mogelijk om bij de receptie een rieten scherm te krijgen dat wordt dan voor je opgezet zodat je toch een schaduwplek hebt.

Een aanrader

Dat is deze camping zeker,ik kan het mensen echt aanraden om deze mooie camping te bezoeken. Mariette en ik hebben het goed naar ons zin gehad,qua afstand goed te rijden, de omgeving is erg divers en heel mooi. Wij hebben echt twee weken genoten,hieronder nog een aantal  foto’s van ondermeer de markt in Vaison La Romaine en de Mont-Ventoux.

ra29

ra30

ra31

ra32

ra33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *