Les Foulons in Luc en Diois

Camping Les Foulons

Luc en Diois
Drome.
Camping Les Foulons website
Stuur een mail

[showmap lat=”45.064851″ lng=”4.790097″ marker=”2″ map=”HYBRID” zoom=”12″ scroll=”1″ street=”1″ zoomcontrol=”1″ pan=”1″ mapcontrol=”1″ overview=”1″]

Les Foulons

In juli 2012 besloten we op het laatst om toch maar op vakantie te gaan samen met onze  meiden Rianne en Lisa. Na een poosje te hebben rondgekeken op internet viel ons oog op camping Les Foulons in de Drome. Een voor ons bekend gebied aangezien we hier al vaker op vakantie zijn geweest. Na een prima reis arriveerde we op de camping en het zonnetje scheen ons al tegemoet. Op de camping hadden we een pipowagen gehuurd,erg leuk op een grote plaats.

di1

Toen we de spullen een plek hadden gegeven gingen we op zoek naar een warm hapje want we hadden wel zin gekregen in wat lekkers. De camping heeft een prima restaurant hier hebben we lekker gegeten onder het genot van een muzikaal optreden. Hierna nog even buiten gezeten onder onze parasol en toen richting bedde,want we waren wel moe na een lange reis.

di2

Na een heerlijke nachtrust ging ik even naar de bakker in het plaatsje Luc-en-Diois om lekker vers stokbrood te halen. Een mooie wandeling van een minuut of 10 het plaatsje ligt ook schitterend tussen de bergen. Met het brood onder mijn arm liep ik weer terug naar de camping,waar Mariette en de meiden al zaten te wachten.

di3

di4

Na het ontbijt ging ik even een rondje over de camping maken,de camping heeft een mooi zwembad hier mogen ook de bewoners uit het plaatsje Luc-en-Diois gebruik van maken,want het is een Municipal camping. Langs de camping stroomt een klein riviertje,hier kun je niet makkelijk bijkomen en je kunt er alleen pootje baden. Bij de receptie is een wifipunt waar je kunt internetten,verder beschikt de camping over twee mooie sanitair gebouwen.

 

di5

di6

Naar de rivier

Al met al een prima camping dus in een mooie omgeving,na de middag besloten we in de auto te stappen om op zoek te gaan naar een mooie zwemplek. We gingen door het plaatsje Die heen en zette hier langs de weg de auto neer,en daalde af naar de rivier. Hier vonden wij ons privé zwemplekje in de Drome,een fantastische heldere rivier. De meiden hadden hunnen banden mee om lekkere te dobberen onder de warme Franse zon.
Hieronder een paar foto’s

 

di7

di8

di9

Dit was heerlijk in de rivier,we zijn de auto weer ingegaan en richting de camping hier hebben we lekker gegeten en alweer een dag voorbij in ons mooie Frankrijk

Naar de markt in Luc-en-Diois

Luc-en-Diois is een gemeente in het Franse departement Drôme en telt 490 inwoners,het is een klein plaatsje tussen de bergen. Twee keer per week is er een kleine markt in het plaatsje,dus daar gingen wij ook even kijken. Een markt met heerlijke olijven,verse groenten,en veel fruit,vooral Rianne vond de watermeloen erg lekker,dus even op de foto.

di10

di11

di12

Op zoek naar de waterval

Zoals ik al eerder aangaf zijn wij vaker in de Drome geweest, een aantal jaren ervoor hebben wij een waterval bezocht niet de La  Chute de la Druise deze ligt in de Vercors en is tevens de hoogste waterval van de Drome totaal 72 meter.

Maar de waterval waar wij naar op zoek gingen ligt vlakbij de camping,je moet een stukje de Col de Menee oprijden,en dan bij een restaurantje je auto neerzetten.Deze berg is 1457 meter hoog en het is een schitterend gezicht om hem in de verte te zien liggen.

di13

Dus wij op zoek zouden we hem nog kunnen vinden, eenmaal de auto neergezet moesten we nog een stukje wandelen in een schitterende natuur,en ja hoor daar hoorde we de waterval tekeer gaan.

We hadden hem weer gevonden,en het blijft een fantastisch  gezicht wat een lawaai komt daarvan af.De zwemspullen gingen aan en het ijskoude water in brrr.

di14

di15

We hebben een heerlijke middag gehad en gingen weer richting de camping waar we een lekker fles Clairette de Die opentrokken.

Rianne en Lisa gaan kanovaren.

De meiden wisten het zeker ze wilden gaan kanovaren op de Drome een heel erg leuk idee natuurlijk,wij met de auto richting Saillans want vanaf daar was het mogelijk om te kanovaren.

Na overleg besloten de meiden om een tocht van 9 km te gaan doen,en Mariette en ik zouden dan halverwege de route gaan staan zodat ze even konden pauzeren.

di16

Dus ze gingen de bus in en werden een stuk stroomafwaarts gebracht om daar in de Kano te stappen.Wij gingen de auto in en zochten een plekje op langs het water wachten tot de meiden langs zouden komen.

Hier hebben we een poosje gezeten tot we ze in de verte aan zagen komen,veel gelach en lawaai,vlak voordat ze even zouden stoppen gingen ze nog even kopje onder.

di17

di18

Bij ons hebben de meiden even wat gedronken en gingen toen verder richting het eindpunt,hier kwamen ze later vermoeit maar nog steeds lachend aan. Ze hadden een leuke middag gehad,al was het wel zwaar.

di19

Even lekker wat eten en drinken en toen weer richting de camping,onderweg kwamen we nog een Brocante winkel tegen hier zijn we natuurlijk nog even gespot om rond te kijken en hebben we nog een aantal schaaltjes gekocht.

di20

di21

De vindertuin!

De volgende dag genoten we weer van ons lekkere Franse stokbroodje,het zonnetje begon al weer volop te schijnen en ook vandaag zou het weer ruim 30 graden worden,we hebben sowieso fantastisch weer gehad deze vakantie geen regen gezien.

Rianne en Lisa gingen lekker zwemmen en Mariette zat met een goed boek bij de caravan,dus ik besloot naar de Vlindertuin te gaan vlakbij Die.

di22

Genaamd  La Ferme aux Papillons ze hebben ook een leuke site.

Website

Het was ongeveer een klein kwartiertje rijden vanaf de camping,binnengekomen viel als eerste op dat de temperatuur erg hoog was,en een hoge luchtvochtigheid. Er zaten heel veel vlinders in allerlei kleuren en soorten,erg mooi om doorheen te lopen met de camera,hieronder een aantal foto’s van de vlinders.

di23

di24

Erg mooi om een keer te zien,maar wel erg benauwd daarbinnen,buiten weer in de auto gestapt en via een omweg richting de camping gereden.Onderweg nog even gestopt omdat ik een heel mooi zonnebloemveld zag.

di25

di26

Blijft altijd een schitterend gezicht dit is Frankrijk op zijn mooist.

Le Claps

Le Claps is te vinden net buiten het dorp Luc-En-Diois in de Pays Diois van de Drome. Le Claps is ontstaan door een enorme steenlawine in de 15e eeuw. Je kan met de auto al slingerend tussen de rotsblokken door.

di27

Het is een indrukwekkende steenmassa, waar leuk gewandeld kan worden. Tevens kan er op de steile rotswanden aan Via Ferrata gedaan worden (“Klettersteig”). Op 10 minuten loopafstand ligt Le Saut de La Drome: een kleine waterval. De parkeergelegenheden zijn prima en er is een kein cafe-restaurant met een kleine kaart.

Wat een natuurgeweld als je hier aankomt het is gewoon eng als je hier me de auto doorheen rijd,je voelt je eigen heel klein.

di28

di29

 

Al met al een hele ervaring om mee temaken,we stapten weer in de auto en gingen richting de camping,onderweg kwamen we een klein fabriekje tegen waar de lavendel werd gemalen/geperst om daar lavendelolie van te maken.

Dit was ook leuk om even te kijken.

di30

di31

Bij terugkomst op de camping hebben we lekker pizza gegeten,hier hadden we allemaal wel zin in met een goed glas wijn erbij.

di32

De dagen erna nog veel aan het zwemmen geweest in de rivier, en genoten van het mooie Franse land en voor je het wist moesten we al weer inpakken,en zat onze fijne vakantie er al weer op.

di33