La Cascades du Sautadet

Onze zomervakantie van 2008 hebben we doorgebracht op camping Les Cascades in het dorpje La Roque-sur-Céze in de Gard.Op deze pagina wil ik wat meer vertellen over de Cascade du Sautadet,een rijkdom aan rotsen bij de Céze.

Vlakbij de Cascade ligt het schilderachtige dorpje La Roque-sur-Céze,mooi tegen een heuvel een schitterend gezicht als je aan komt rijden.(hier ben ik op een middag doorheen gewandeld verderop een impressie hiervan)

Grotefoto-JRPOG7Z71

Onder bij het dorpje moet je de borden volgen of langs de rivier lopen om bij de Cascade te komen,zomers is het hier altijd erg druk met dagjesmensen die een verfrissende duik willen nemen.In de verte hoor je het lawaai al van de waterval die naar beneden kletterd op de reusachtige witachtige rosten.

Deze fantastische waterspeeltuin is een waar paradijs voor liefhebbers van de wilde natuur in de Gard,je kunt hier nietalleen zwemmen,maar ook langs de oevers lopen tot aan de waterval van Sautadet,helemaal aan het einde.

Al blijft het wel uitkijken,er mag gezwommen worden,maar absoluut niet van de rotsen gedoken worden,de afgelopen jaren zijn hier zeker al tientallen doden gevallen.

Grotefoto-8SSYGWA31

Het is niet één grote waterval maar meerdere kleine,zoals je op de foto kunt zien,vooral het geluid is oorverdovend.En als je op de rotsen staat en je kijkt naar beneden dan je dat het water als draaikolken tekeer gaat,en dat het ook niet vreemd is als je hierin terrecht komt dat je het niet meer na kan vertellen.

Tijdens onze aanwezigheid waren er toch nog enkele Fransen aan het duiken van de rotsen naar beneden,levensgevaarlijk.Via smalle paadjes kun je uiteindelijk onderaan bij het water komen,en voel je het water over je heen spetteren.

Sommigen nemen hun handdoekje mee,om lekker te gaan zonnen,tussen de verschillende watervalletjes.Beneden maak je dan ook de mooiste plaatjes als je de camera meehebt,hieronder een expressie..

Grotefoto-Z7WUOSZH1

Grotefoto-FACUB8UP1

Grotefoto-3AYGNZNV1

Zoals ik al aangaf loop je vanuit het dorpje La Roque sur Céze zo naar de waterval toe,als je dan verder loopt kom je uiteindelijk bij camping les Cascades,waar een mooi strandje is,en waar je heerlijk kunt zwemmen.

De kinderen springen daar van een rots af,dit is wel vertrouwd en minder gevaarlijk dan bij de waterval,hier zijn nl geen draaikolken.Hieronder zie je op de foto het strandje en de Céze waarin je heerlijk kunt zwemmen,verderop ligt de waterval.

Grotefoto-K7VLF3UB1

Langs de Céze ligt een pad die richting de waterval gaat,op de volgende foto zie je het strandje nu rechtsboven,en we wandelen richting de waterval.

Grotefoto-H368Y8VS1

Na nog een stukje te hebben gelopen zie je in de verte de waterval liggen.

Grotefoto-XCBSXXR41

Dus mocht je in de buurt zijn tijdens je vakantie in Frankrijk,dan is het zeker even de moeite waard om deze mooie plek

te bezoeken. Zoals ik eerder al aangaf ligt de waterval vlakbij het schilderachtige dorpje La Roque sur Céze,het dorpje ligt tegen een heuvel gebouwd.

Op een middag ben ik door de mooie straatjes gaan lopen,en heb de volgende foto’s gemaakt.

Grotefoto-YW43YX3F1

Grotefoto-MPR8IBJX1

Grotefoto-B8SZ4K481

Als je boven bent,heb je een mooi uitzicht,en dan maar weer naar beneden..Ik heb genoten die middag,dus mensen als je bij La Roque sur Céze bent,even de klim naar boven toe,want dat is absoluut de moeite waard.

Grotefoto-8XSY4IBF1

Grotefoto-F8EY7OGP1

 

One thought on “La Cascades du Sautadet

  1. Geachte ,

    Is er nog meer van dit moois te zien in de buurt ? Wij verbleven in Anduze in juli 2017 .
    Groeten Rudy en Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *