Chambres d’Hotes

Sinds een aantal jaren hebben wij in Frankrijk de Chambres d’Hotes ontdekt,voorheen reden we vaak in één keer naar onze vakantie bestemming,of we pakten een overnachting in een hotel..
Totdat wij een aantal jaren geleden een overnachting namen in een Chambre d’Hotes in Azé’in de Bourgogne..

Dit was fantastisch,zo relaxed,dat we nu niet anders willen…
Op deze pagina wil ik wat meer vertellen over de Chambre d’Hotes,wat is dit nou precies,ook wil ik laten zien welke Chambre’s wij bezocht hebben.

w1_jpg

Chambres d’Hôtes? Wat is dat?

De letterlijke vertaling van Chambres d’Hotes is gastenkamers,om het toerisme op het platteland te bevorderen en de inwoners wat extra te laten verdienen,mogen de Fransen gastenkamers verhuren.
Men mag niet meer dan 5 gastenkamers hebben.

Door de jaren heen is er een grote verscheidenheid ontstaan in Chambre d’Hotes,je hebt hele eenvoudige gezellig bij een boerengezin aan tafel,dit is vaak erg leuk je eet streekgerechten en de eigenaar bakt zelf brood met eigengemaakte lavendeljam.
De slaapkamers zijn soms gemaakt in een ruimte wat voorheen de stal was,ook heb je hele luxe Chambres

bv in een kasteel met zeer luxe kamers,een zwembad etc,maar hier betaal je dan natuurlijk wel voor.
Feit is dat Chambres d’hotes een enorme leuke vakantiebeleving is,ideaal voor stellen die in Frankrijk vrijblijvend rond willen trekken,er wordt onderdak geboden aan vakantiegangers voor korte of langere tijd.

Biedt de gastheer ook Table d’Hotes dan kunt u ook mee dineren, u krijgt dan wat de pot schaft.
Vaak worden er dan gerechten uit de locale streek geserveerd voor een schappelijke prijzen. De voordelen zijn legio u maakt op een andere manier kennis met het Franse leven u leert de Franse keuken kennen,u ontmoet andere gasten uit andere landen en het reuze gezellig..

Grotefoto-GXXSW8DH

Hiernaast de chambres die we bezocht hebben